Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Vellykket treseminar i Balestrand.

Tretema AS med ildsjelen  Norodd Baug arrangerte 11. og 12. september et seminar  på Kvamsøy med over 50 deltagere. 30 av disse var studenter fra Bergen Arkitekt Skole med lærer.
Studentene hadde da hatt en hel uke med skogpraksis under ledelse av Norodd Baug og skogbrukssjef Jørgen Hundseth. At de gjennom uka hadde tilegnet seg store kunnskaper ikke minst om våre lauvtrær, beviste de både gjennom teori og praktiske øvelser.

Tretema AS med ildsjelen Norodd Baug arrangerte 11. og 12. september et seminar på Kvamsøy med over 50 deltagere. 30 av disse var studenter fra Bergen Arkitekt Skole med lærer. Studentene hadde da hatt en hel uke med skogpraksis under ledelse av Norodd Baug og skogbrukssjef Jørgen Hundseth. At de gjennom uka hadde tilegnet seg store kunnskaper ikke minst om våre lauvtrær, beviste de både gjennom teori og praktiske øvelser.

13. oktober 2010


”Tradisjonell trebruk og materialforståing i eit moderne perspektiv” var tittelen på kurset som var svært omfattende og interessant, med mange spennede foredragsholdere:

Jon B. Godal kjent formidlar av tradisjonsbåren handtverkskunnskap  

 

 

 
Jon Godal er kjent som fomidler av tradisjonsbåren handtverkskunnskap. Han fortalte levende om hvordan allerede vikingene hadde gode kunnskaper om bruk av tre, valg  av    rett treslag og emne til ulike formål. For å få båter til å vare i 200 år, måtte de bygges av materialer fra trær som var 200 år gamle.

Birgitta Ralston
Birgitta Ralston som er kreativ direktør i Ralston & Bau, fortalte fra sitt virke som designer og grunnlegger av idéfabrikken Transplant, en unik kreativ oase i Dale i Sunnfjord. http://www.idealab.com/
Hun fortalte om  prosjektet med å utvikle tettstedet Dale i Sunnfjord med innbyggere, arkitekter og andre som aktivt og interessert deltok i prosjektet.

 

Øystein Austad er industridesigner i firmaet StokkeAustad. StokkeAustad har utmerket seg som et av de mest suksessrike og Industridesignerne Jonas R. Stokke og Øystein Austad i designfirmaet StokkeAustaddynamiske designkontor i Norge de siste årene. De har vunnet en rekke internasjonale og norske priser, blant annet Scheiblers talentpris  for design i 2010 og den prestisjetunge Wallpaper Design Award 2010.  Øystein Austad viste eksempler på den kreativiteten som firmaet representerer. http://www.stokkeaustad.com/
Øystein Austad som er oppvokst i Sogn, viste bilder og fortalte om mange av firmaets spennende utvikling av nye produkter.

 

 

 

Merete Larsmoen, fylkesskogmester hos Fylkesmannen i  Sogn og Fjordane ga mange gode eksempler på  næringsutvikling Fylkesskogmeister Merete Larsmoen i Sogn og Fjordane fylkebåde innen skog med videreforedling og grønn omsorg med fokus på skog og uteliv.
 http://blogg.fylkesmannen.no/fmsf/?author=27

 

 

I tillegg orienterte Jorunn E. Kirketeig  om sitt virke som daglig leder i Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.


Ragnar M. Næss hadde på sitt foredrag fått tittelen ”Norske lauvtre, ein ressurs eller ei plage” og endte (selvsagt) opp med at lauvtrær som snart representerer en firedel av volumet i norske skoger, er en sørgelig lite utnyttet, men enorm og verdifull ressurs. Kanskje studentene fra Bergen Arkitekt Skole kan gjøre noe med den utfordringen, som størstedelen av det profesjonelle norske skogbruket ikke bryr seg om.


Norodd Baug viser frem egenprodusert orepanel
Norodd Baug er ildsjelen som gjennom firmaet Tretema AS (http://www.tretema.no) legger forholdene til rette for slike kurs med støtte fra Balestrand kommune, Bergen Arkitekt Skole og Kvamsøy Grendelag.
Her viser Norodd Baug fram egenprodusert orepanel.

Deltakerne fra Bergen Arkitekt Skole og de øvrige tilhørerne fikk gjennom seminaret både mye kunnskap og forhåpentligvis inspirasjon til å følge opp deler av temaene i sitt yrkesaktive liv.

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?