Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen)

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013. Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk. (Foto: Knut W Alsen)

7. september 2013

Tema for konferansen var "Norsk Trearkitektur i dag og i morgen."

Statsekretær Anne Beathe K Tvinnreim i Kommunal- og regionaldep. åpnet konferansen. Hun la vekt på at trebruk er miljø- og klimavennlig. Utfordret skogbruket mht avvirkningen, som er for lav.

Arkitekt Mathias Heinz, Sveits og arkitektjournalist Maria Fadeeva, Russland gav oss "Blikk utenfra".

Konferansens del 1, "Norsk Trearkitektur i dag" inneholdt gode eksempler på dagens trebruk. Som avslutning på på del 1 fikk arkitekt Jan Olav Jensen i oppdrag å svare på spørsmålet: Hvordan kan innovative arkitekter utvikle nye løsninger og leverandører?

Han gav i sitt svar flere konkrete og aktuelle løsninger.

Bl.a ved å styrke de små leverandørene som kan tilby de spesielle løsningene. Han pekte på at det var for mange ledd i treindustrien fra produsent til byggherre. Det medfører pulverisering av ansvar og risikovurdering. (som musikk i ørene til FNL-medlemmene)

Trebransjen er generelt redd for å ta sjanser!

Konferansens del 2, "Norsk Trearkitektur i morgen". Inneholdt innlegg fra bl.a seniorarkitekt Hilde Marie Herrebrøden, Statsbygg, rådgiver Thomas Orskaug, Norsk Treteknisk Institutt og leder Øystein Almenning i FNL. Øystein Almenning orienterte om FNL`s arbeid med å utvikle interiørløsninger i offentlige bygg basert på råstoff av lauvtre.

Konferansen ble avsluttet med utdeling av Treprisen 2013 til Helen & Hard arkitekter. Juryen fremhevet prosjektene Vennesla bibliotek og Prekestolen fjellstue der tre har vært hovedmateriale.

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?