Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Eik tåler høytrykksspyling.

Dette forteller Albert Salthaug eier av Salthaug Sag, som har spesialisert seg på å levere eik både til offshoreindustrien og som bygningsmaterialer til utvendig bruk.

Dette forteller Albert Salthaug eier av Salthaug Sag, som har spesialisert seg på å levere eik både til offshoreindustrien og som bygningsmaterialer til utvendig bruk.

23. august 2006

Det er nettopp i utemiljø at  eikevirket virkelig får vist sin store styrke og holdbarhet. Kjerneveden i eik har en holdbarhet i utemiljø som få eller ingen norske treslag  i naturlig tilstand kan slå og det konkurrerer godt med ulike impregnerte materialer.  

Foto: Albert Salthaug

Terasse i ubehandlet eik
Bildene viser en vakker terrasse i ubehandlet eik. Hytta ligger i Hummerviga i Søgne og eies av Elin og Tore Rasmussen fra Moi. Terrassen er laget av byggmester Øyvind Tønnesen fra Søgne og eikematerialene er levert av Salthaug Sag.

 

 

 

Foto: Albert Salthaug

For å få vekk smuss og alger som legger seg på overflaten, anbefaler Albert Salthaug å høytrykkspyle eikematerialene en gang i året. Ikke mange andre norske treslag tåler en slik behandling uten å bli skadet. Albert Salthaug anbefaler høytrykkspyling i stedet for å olje eika i utemiljø, da det er vanskelig å holde en oljet overflate fin i år etter år.
Naturlig grånet eik får etter hvert en vakker patinert overflate.

 

Eier Morten Bentsen i Hummerviga
Foto: Albert Salthaug

Brygge
Eik egner seg også ypperlig til brygge, både fordi det er et solid og slitesterkt materiale og fordi det tåler både ferskvann og saltvann svært godt. Brygga eies av Morten Berntsen i Hummerviga og Salthaug Sag har levert materialene og laget brygga

 

 

Mest går offshore
Halvparten av Salthaug Sags eikeproduksjon leveres offshoreindustrien i Nordsjøen og brukes til slitedørker på supplybåter og borerigger.
Den øvrige produksjonen av eik går foruten til terrasser og brygger, til kledning, skurlast, grove eikekiler og skråskjærte eikedimensjoner.

Adresse
Salthaug Sag, Salthaugveien 83, 4516 Mandal
Tlf. 38 16 93 03 / 908 77 308
Fax: 38 16 55 77

Bedriften er medlem i Foreningen Norske Lauvtrebruk med hjemmeside

 

 

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?