Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Kebony Products med ny fabrikk på Herøya basert på løvtrevirke

Som følge av  sterk vekst i salget skal kapasiteten i anlegget på Herøya utvides fra 4000 kubikkmeter til 15.000 basert på nordisk løvtrevirke, som alternativ til tropiske tresorter.

Som følge av sterk vekst i salget skal kapasiteten i anlegget på Herøya utvides fra 4000 kubikkmeter til 15.000 basert på nordisk løvtrevirke, som alternativ til tropiske tresorter.

13. mars 2006

Bildet viser landbruksminister Terje Riis-Johannesen i samtale med  Tom Lande Iversen, daglig leder for Kebony Products.

Aktuelle treslag
Eksempler på løvtrær som benyttes er bjørk, ask, bøk og lønn og disse blir herdet med biobaserte kjemikalier fra sukkerroer og maiskolber.

Egenskaper som tropiske treslag
Herdingen gir løvtreet forbedrede egenskaper slik at materialet kan sammenlignes med tropiske tresorter når det gjelder hardhet, styrke, formstabilitet og levetid utendørs.
Materialene i løvtre vil vesentlig gå til gulvmaterialer, benkeplater, utemøbler, etc

Landbruksministeren roser bedriften
Landbruksminister Terje Riis-Johansen var invitert til pressekonferansen mandag morgen. Han sa at satsingen til Kebony er positiv i forholdet til å utnytte norsk trevirke og understreket det miljøvennlige aspektet ved produksjonen og produktet.
– Jeg vil se på mulighetene for å utarbeide langsiktige strategier slik at denne type industri kan få utviklingsmuligheter, og at de som vil investere, får forutsigbarhet. WPTs innsats er et betydelig skritt i en miljøvennlig retning, sa statsråden.

Les mer om WPT og Kebony Products 

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?