Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Erlend Leirdal stiller ut i Kunstnerforbundet

 Gjennom sin kunst uttrykker  Erlend Leirdal  følelser  og gir tre som materiale ett videre perspektiv. Trevirke er en viktig del av menneskenes både liv og virke.

Gjennom sin kunst uttrykker Erlend Leirdal følelser og gir tre som materiale ett videre perspektiv. Trevirke er en viktig del av menneskenes både liv og virke.

12. januar 2006

Utstillingen varer fra 7 - 29 januar

Skulptur og relieff i tre
Også denne gangen anvender han tre og tradisjonell håndverksteknikk som utgangspunkt for et samtidskunstuttrykk.
Utstillingen ”Forandringer”.  består av ca. 10 arbeider. Hvert arbeid har utgangspunkt i et emne, ofte hentet fra naturen. Tatt ut av sin naturlige kontekst og med forsiktig bearbeiding fra Leirdals hånd, blir det omdannet til et veggrelieff eller en skulptur. Noen av arbeidene er mer figurative mens andre arbeider er strengt geometrisk oppbygget med rektangulære flater, som veggrelieffet ”Sans Livres”.

"Mulig drøm" utført i eik
Foto: Rmn

Små poetiske fortellinger


Arbeidene er enkeltstående verk, som han selv sier: ..”små poetiske fortellinger”..., men samlet oppnår de en dialog i rommet. Verkene appellerer til flere sanser, den gode lukten av treet, varmen ved berøring av det organiske materialet, og ikke minst den visuelle opplevelsen.

Har arbeidet med tre hele sitt liv
Erlend Leirdal har arbeidet med tre siden han var liten og har utviklet sitt helt eget uttrykk innen dagens trekunst.
Han har sin forankring i det norske treskjærermiljøet og den mangfoldige tradisjonen for bruk av tre til fremstilling av alle tenkelige bruksgjenstander. Denne arven ligger til grunn for hans kunstneriske virke, hvor.

"Sans Livres" utført i gråor
Foto: Rmn
Kjent innen skogbruket
Erlend Leirdal (1967) er en kjent kunstner innen skogbruket. I 2003 deltok han på Treskulpturfestivalen i Risør og i 2001 en tilsvarende festival på Lillehammer
Han har gjort seg bemerket på den norske kunstscenen gjennom en årrekke og  har vært medlem av Norsk billedhoggerforening og Norske kunsthåndverkere siden 1985. Erlend Leirdal har hatt flere separatutstillinger og deltatt på store kollektivmønstringer både i inn- og utland. Han har hatt flere store utsmykkingsoppdrag, som hovedutsmykningen i Tromsø rådhus 2004 og sist Skien Ishall 2005. Ha er representert ved flere viktige samlinger, bl.a.: Trondheim kunstmuseum, Sørlandets kunstmuseum, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. I årene 1999 – 2004 har han undervist ved institutt for byggekunst, form og farge ved NTNU

Les mer www.kunstnerforbundet.no

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?