Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Bosvik AS i Risør skal levere eik til Operaen

Bedriften Bosvik AS har fått en krevende innredningskontrakt til det nye operabygget i Bjørvika. Kontrakten er verdt på 71 millioner kroner. 
FORENINGEN NORSKE LAUVTREBRUK GRATULERER!

Bedriften Bosvik AS har fått en krevende innredningskontrakt til det nye operabygget i Bjørvika. Kontrakten er verdt på 71 millioner kroner. FORENINGEN NORSKE LAUVTREBRUK GRATULERER!

22. desember 2005


Omfattende kontrakt
Kontrakten omfatter leveranse og montasje av interiør av eiketre i Store sal, med unntak av gulv. Det vil si: Balkongforkanter, innvendig bølgevegg, kledning avvegger/brystninger og søyler, himlingsoverflater under balkonger, dører, stålrekkverk med trekledning på orkestergrav og teknisk galleri.
Kontrakten omfatter også skallkonstruksjoner og gallerier av lakkerte eikefinerte MDF-plater i Scene 2. Det vil si: Buet vegg utvendig, buet vegg innvendig inkludert akustiske elementer, himlinger i galleri og gallerifronter.

Komplisert del av balkongen som skal prefabrikeres av Bosvik AS
Foto: Snøhetta AS

 

Store forventninger
Det er allerede store forventninger både blant skogeiere og sagbruk om at en god del av den eika som skal leveres av Bosvik AS blir hentet ut fra norske skoger.  Aktuelle norske leverandører har forberedt seg godt og kan levere tilstrekkelige kvanta norsk eik dersom de får forespørsel.


Bør bruke norsk eik
Daglig leder Hans Jakob Epland i Bosvik uttaler til NTB at det enda ikke er avklart hvor eikevirket som skal brukes skal hentes fra. Mange, bl.a. landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og tidligere landbruks- og matminister Lars Sponheim har ment at det bør brukes norsk eik i operaen.


Fylkesmannen i Aust-Agder er på banen
Fylkesmannen i Aust Agder, Landbruksavdelingen har allerede invitert Bosvik AS til et samarbeid sammen med Agder- Telemark Skogeierforening og vil gjerne bidra til å bruke norsk eik hvis det er mulig i dette prosjektet. Totalt 80% av de norske eikeressursene er å finne på Agder.

Avansert bedrift
Bosvik AS har satset på trebearbeiding i mange år, og har sin historikk innen

Himlingen i Store Sal skal også lages i eik
Foto: Snøhetta AS
båtbyggeri. Fra å være en leverandør av ulike typer båtutstyr, har bedriften utviklet seg til en av de mest avanserte bedrifter innen innredninger og skreddersydde møbelkonsepter. Bosvik har levert designstoler i laminert tre til biblioteket i Alexandria, avanserte vegg- og gulvløsninger til Telenorbygget på Fornebu, og en rekke andre innrednings- og eksponeringsmøbler til både Posten og Ekornes.

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?