Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Norsk eik i nye Operaen?

Noe av det første man vil møte når man kommer inn i foajeen er en opp til 19 m høy bølgevegg i eik. Gulvet man står på er også eik og det aller meste i selve Operasalen er eik.

Noe av det første man vil møte når man kommer inn i foajeen er en opp til 19 m høy bølgevegg i eik. Gulvet man står på er også eik og det aller meste i selve Operasalen er eik.

3. mars 2005

Eikegulvet vil dekke  2000 - 2500 m2. Mesteparten av disse materialene vil trolig være kvistrfrie. 

Bølgeveggen som fremtrer som en dobbeltvegg med passasjer og balkonger skal også være i eik og her vil man trolig akseptere kvist i materialene. Bølgeveggen er  ca 100 m lang og 20 m høy bølgevegg, dvs. i alt ca 2 000 m2.

Å skaffe nok eik vil være en av de store utfordringene for norske leverandører, ikke minst for skogeiere, skogeierforeninger og sagbruk.

For å dekke behovet for eikematerialer til gulv og bølgevegg regner men med at det vil gå med mellom 500 og 1 300  kubikkmeter med eiketømmer.
Tatt i betraktning at det i norske skoger står ca. 5 millioner kubikkmeter eiketømmer med en årlig tilvekst på ca. 160 tusen kubikkmeter, bør det være mulig å fremskaffe de nødvendige 2 000 kubikkmetrene med skurtømmer av eik.
Kanskje kan vi få til en norsk dugnad for å skaffe frem rikelige mengder med skikkelig Operatømmer i løpet av neste høst og vinter.

Operaen i Bjørvika vil dekke 39 000 m2 og sysselsette ca. 600 personer. Kostnadsrammen er på 3.3 milliarder kroner og bygget skal stå ferdig i 2007

Leverandørutvikling Hovedstadsregionen (LuHo) www.luho.no søker i samarbeid med trebransjen, å tilrettelegge for bredest mulig informasjon og samhandling i forbindelse med de kommende treleveransene til den nye operaen i Bjørvika.
19. januar 2005 ble det gjennomført et åpent informasjons- og kontaktmøte mellom trebransjen og operaprosjektets utbyggere. Formålet var å systematisere åpen tilgjenglig informasjon om de kommende treleveransene.

Et nytt møte med Statsbygg og Snøhetta Arkitekter  finner sted 16 mars. Dette møtet arrangeres av LuHo v/prosjektleder Per Harbø i samarbeid med et nylig etablert  trebransjeutvalg som består av: 
-Daglig leder Aasmund Bunkholt – Trefokus AS
-Avd.leder Knut Magnar Sandland – Norsk Treteknisk Institutt
-Sekretær Ragnar M. Næss – Foreningen Norske Lautrebruk
-Forstkandidat Ola Øyen – Silvinova AS

Møtet 16 mars arrangeres for å gi bransjen en tilbakemelding, samt ytterligere å motivere til samhandling og teamarbeid og det inviteres det til et åpent møte et såkalt ”Minipartneriat” .

 

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?