Foreningen Norske Lauvtrebruk er en landsdekkende spesialforening for sagbruk som foredler lauvtrevirke

Møte om nytt Operahus

En orientering om innvendige trebruk i den nye Operabygget ble presentert 19 januar av Statsbygg og representanter for arkitektfirma Snøhetta AS

En orientering om innvendige trebruk i den nye Operabygget ble presentert 19 januar av Statsbygg og representanter for arkitektfirma Snøhetta AS

20. januar 2005

Blant de mange fremmøtte var også  representanter for Øydna Sag AS  og Svenneby Sag og Høvleri . Hele det enorme bygget vil dekke en flate på størrelse med 4 fotballbaner. Bygget vil innvendig bli preget av tre og det er eik som vil bli det dominerende treslaget. 
Det krever store mengder eik som trolig representerer et tømmervolum på nær 10 000 m3. Dette  blir en kraftig utfordring til norske leverandører og produsenter. 
Etter manges mening bør det etableres en egen organisasjon eller en måte å samhandle på blant en rekke profesjoner. Arbeidet inviterer til samarbeid mellom både  skogeierorganisasjoner, sagbruk, snekkerbedrifter, trebearbeidende industri og andre.
Statsbyggs prosjektdirektør Roar Bjordal   orienterte om den nye operaen sammen med arkitektene Sigrun Auan og Rune Grasdal fra arkitektfirmaet Snøhetta AS. Anbudsinnbydelse for de fleste trearbeidene vil komme allerede 1 mars i år , så vi har dårlig med tid allerede.
Leverandørutvikling Hovedstadsregionen (LUHO)  v/ Per Harbø sto som initiativtaker og hadde møteledelsen.

 

 

 

Siste nytt

Årsmøte i Foreningen Norske Lauvtrebruk

Årsmøte arrangeres den 24.10 hos Emne3, Hortensvn 220, Barkåker
19. oktober | Mer »

Fokus på trearkitektur

Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den første nasjonale Trearkitekturkonferansen som ble arrangert i Oslo den 11. juni 2013.
Arrangørene var NAL, Arkitektbedriftene, Treteknisk og Foreningen Norske Lauvtrebruk.
(Foto: Knut W Alsen) Det var byggematerialet tre som stod i fokus under den ...
7. september | Mer »

Flere nyheter »

Logg inn | Bli medlem | Rapporter feil

Nettsidene er utviklet av Bjørge Næss

Vennligst skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge inn.


   Glemt passord?